John Cage: Postcards from Heaven – Tour

John Cage: Postcards from Heaven

Bilderesultat for john cage
En liten time, omsluttet av klangen fra mange harper, dype og lyse vibrasjoner, stillstand.

9.mai Nesodden kirke

26.mai Domkirkeodden, Hamar

11.juni Ishavskatedralen, Tromsø

13.juni Nordlyskatedralen, Alta

Postcards from Heaven – et verk av John Cage for harpe og kirkerom
Sunniva Rødland, harpe
Cato Langnes, lyddesign

Postcards from Heaven er et verk som den amerikanske komponisten John Cage skrev i 1982 for 1-20 harper. Sunniva Rødland har utviklet et unikt program der hun spiller alle harpestemmene selv, både live, i studioopptak og i feltopptak. Prosjektet er utviklet spesielt for steinkirker og lar publikum bli omsluttet av klangen fra mange harper, dype og lyse vibrasjoner og stillstand. Sammen med lyddesigner Cato Langnes (Notam) avspiller Sunniva stemmene i rommet der de er, via 10 høyttalere som plasseres rundt publikum, samtidig som Sunniva spiller én av stemmene live. Harpeklangen, som er umåtelig rik på overtoner, er en klang som er naturlig for øret. Klangen fremheves gjennom kirkerommets akustikk og en nøye uttenkt lyddistribusjon.
De første kirkene som besøkes i prosjektet blir en del av verket. Hvert konsertopptak legges til fremtidige fremføringer. Slik vil verket utvikle seg og bli til «postkort» fra landets kirker, med kirkenes særegne klangrom, hørt i samspill med hverandre.

Entré 150 kr, u/18 år gratis.

Kjøp billetter her:

Alta: https://sunnivarodland.ticketco.events/no/nb/m/e/postcards_from_heaven_alta

Tromsø:

https://sunnivarodland.ticketco.events/no/nb/m/e/postcards_from_heaven_tromso

Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Nesodden kirkelige fellesråd og NOTAM.